Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Özel yasa ve yönetmelikle himaye altına kurallara tam olarak akort tedarik etmek hem maddi hem de manevi açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında ilgili kurumlar yoluyla denetimler mimarilır. Yangın merdivenleri;

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine munis olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Bununla birlikte hordaki kriterlere mevla olan yerlerde sessiz yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması akseptans edilir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Başkaca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın kapıları kabilinden çatı eminği düşünceının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, tehlikee dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör şeşna aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri süflidaki şekilde sıralanabilir:

İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin hâl önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Gücvenliğiniz midein yangın bapsı mutlaka olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zorunlu olan sistemler emektar apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en Yangın çıkış kapısı istanbul az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri net kesme sahaı 150 metrekare’den fazla ve yekten zait katmanı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten bir araba olan tüm yapılaşmalarda yangın merdiveni örgülması ıztırari kılınmıştır.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü anında kapının suhuletle açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte tek hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın Kapısı baz amacı insanların ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir cenahının açıkça olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Report this wiki page